Dobra Stara planina

In Blog, Lifestyle

Ah ta zima. Vreme koje jedva cekamo da prodje, da bismo što pre bosonogi špartali po suncu i razmrdalom gradu.Izašli napolje, videli prijatelje, zakasnili na posao jer je jutarnja kafica u jednoj od bašti bila previše primamljiva. Kada je hladno mrzi nas i sama misao o odlasku napolje, i bilo kakve akcije koje podrazumevaju napustanje toplog su jednostavno slične ambiciji da se popnete na Himalaje. Ali sve je to stvar perspektive i malo inicijative. Da učinite sebi dan boljim i život sadržajnijim.

Zato smo došli na ideju. Da pretvorimo ponedeljak u petak. Utorak i sredu u vikend. Da se isplezimo obavezama i odemo da čekiramo tu Staru a novu planinu i isprobamo njen svež sneg. Da uskočimo u prvu srpsku gondolu. Da se odupremo dosadi i standardnoj rano-prolećnoj kiši, sivilu i da se zabavimo malo, 3 ipo sata od Beograda. A kada se uz sav taj optimizam slože i kockice, pa ti ekipa iz Mini (Srbija), pozajmi najsladji terenac na svetu (Mini Countryman), onda sve to počinje da liči na vikend sanjarenje i pravu malu road trip priču. Cela Srbija vec uživa u proleću, putevi suvi, okolina se lagano zeleni, Countryman leti i zabavlja vas sa gomilom zabavnih funkcija i disko atmosferom od 12 ambijentalnih boja i odličnim ozvučenjem. Volim kada je vožnja uživanje, put deo zabave, a muzika u kolima – rock koncert. Neki nisu stigli ni da dremnu, a mi smo već bili gore, grickali večeru i pravili plan za sutra.

Ono kad sledećeg dana, od kog si mnogo očekivao, otvoriših oči i prvo što ugledaš kroz mali procep zavese na prozoru je “pokušaj” tvoje težnje da rodi savršen “blue bird” dan. I onda se smoriš jer magla lagano guši sunce i ti ne znaš da li uopšte da ustaneš iz kreveta. Ali ko se odmah preda gubi dvostruko, i zato smo standarno optimistični, ipak izvozali jedan od boljih powder-a ove sezone, otkrili par super freeride šumica, oterali oblake, smejali se suncu, mahali Midžoru, uživali u panoramama i na kraju uradili super fotke sa Minijem i predivnim zimskim sunset-om koji nam je zasladio dan. Još jednom dokazali sebi da pozitivna energija i inicijativa uvek naprave dobro zezanje kakvi god da su uslovi.

Hiishii Photo - MINI Countryman All4

Tako da vam preporučujem, povremenu promenu perspektive, da se naterate, uradite ono što želite, da se usudite da maštate i ostvarite svoje slatke snove. Prvo male, pa one velike. Niko to neće uraditi umesto vas. Usput možda i naučte neke nove genijalnosti, prevazidjete trivijalnosti, dokažete sebi da možete i konačno počnete da uživate u životu. Sad se živi, a ne jednog dana. Zato, hajde čeka vas “žurka” svuda, gde god se okrenete, a naučićete da plešete negde usput!

P.S. evo par konkretnih informacija za sve vas tamo odlučne: – Novi hotel na Staroj planini ima nepristojnu promo ponudu koja vam se smeši za samo 25 evra. Dobijete smeštaj u fantastičnim lux sobama, ski pass, polu pansion i spa. A uz to i polu praznu planinu sa 7 novih staza, u predivnom jos uvek netaknutom ambijentu jedne od najlepsih srpskih planina. – Put do gore je sasvim ok, ako nabavite terenac kao i mi wohoo opušteno ste tu pre svih. – A ovakav jedan Mini(ć) model: Countryman, veličina: taman :), preporučujem svima koji žude za nečim kvalitetnim, što okreće glave i za one koji žele da se zabave svaki put kada se voze negde. Ko je imao priliku da provoza Mini zna o čemu pričam. Jer ovaj auto se ne vozi, on se voli. I zato sva oprema, detalji, boje i slatki okrugli farovi, tradicija i stil koji on podrazumeva, ne mogu da se porede ni sa jednim drugim džipom ili autom koji je “za iste pare mnogo bolji”. Ovo je pravi, mali ali ozbiljan terenac, koji voli da gazi sneg, lako poveze ekipu (ili avanturiste kao što smo mi) sa gomilom opreme. Ja bih mu samo dodala neku funky boju i štrafticu i to je to, spremni smo da obrnemo krug oko sveta.

Mini and the Old mountain sunset.

A Stara planina je mesto koje definitivno treba da posetite i zimi i leti. Od šetnje do skijanja, pokazaće vam zašto je ova naša zemlja tako lepa i vredna. I zašto treba da  pazimo i poštujemo to što imamo. Neverovatno bogatstvo.

Until next time.
Katarina. :*

 

3 Comments

Submit a comment